Европа

Испански коктейл (от Варна) 13.10.2019г.
7 дни / 6 нощувки

Маршрут:
Варна - Мадрид - Толедо - Валенсия – Аликанте – Гранада – Коста дел Сол – Ронда – Малага – Варна

цена от: 1552 лв.

Дати на отпътуване:

13.10.2019 г.
Изпрати запитване
Програма
1-ви ден 13.10.2019 – Варна - Мадрид
За клиенти от Варна: полет от Варна до Истанбул в 03:50 и кацане в 04:50 в турския мегаполис. Излитане от Истанбул за Мадрид в 07:15. Пристигане в испанската столица в 10:40.
Трансфер и пешеходна обиколка на Мадрид.
Този прекрасен град е и културният център на страната със своите дворци, фонтани, паркове и над 100 музея. Ще ви представим част от това богатство на площад Майор с архитектурните ансамбли от ХVІІ век, площад Испания с паметника на Дон Кихот и Санчо Панса, стария град и др. Самостоятелно посещение на музея Ел Прадо – визитната картичка на Мадрид, съхранил някои от най-известните колекции с живопис в Европа.
Настаняване в Хотел Gran Hotel Los Angeles Getafe 4* или подобен - на 15 км от центъра на Мадрид.
Вечеря и нощувка.

2-ри ден 14.10.2019 – Мадрид – Толедо - Мадрид
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Толедо (срещу заплащане).
Толедо е старата столица на Испания по време на имперския й период, град под закрилата на ЮНЕСКО. Разглеждане на Катедралата, на кулата Сан Томе, където е изложен шедьовърът на Ел Греко „Погребението на граф Д, Оргас”, посещение на фабрика с магазин, където се произвежда световноизвестната местна стомана. Толедо е място, където равнопоставено съжителстват различни култури: християнска, юдейска, мавританска. Тук са родени знаменити художници като Де ла Вега и Ел Греко. Завръщане в Мадрид.
Вечеря и нощувка.

3-ти ден 15.10.2019 – Мадрид – Валенсия - Аликанте
След закуска отпътуване за Валенсия . В този прекрасен град, основан от римляните през 137 година, ще разгледате историческия център и /отвън/ прочутата катедрала, където в специален олтар се съхранява Свещеният Граал, донесен от Йерусалим.
Настаняване в хотел Maya Alicante 3* или подобен в Аликанте.
Вечеря и нощувка.

4-ти ден 16.10.2019 – Аликанте - Гранада
Закуска. Посещение на замъка Санта Барбара - най-голямата забележителност на Аликанте, визитна картичка на града. Замъкът, разположен на 166 метра височина ,на скала, надвиснала над морето, има дълга история - още от времето на картагенската инвазия на Иберийския полуостров. Днешния му вид датира от епохата на маврите, lX век, и е свързан с легендата за трагичната съдба на две влюбени сърца. Тази легенда ще научите сред крепостните стени, тя ще ви открие и защо градът носи името Аликанте. Замъкът, отвоюван от испанската корона в деня на църковния празник на Света Барбара, се счита за едно от най-добрите фортификационни съоръжения със стратегичско значение през Средновековието и интересът към него не стихва и в наши дни.
Oтпътуване за Гранада /350 км/- един от най-красивите градове на Испания, събрал невероятни архитектурни шедьоври от различни култури.
Настаняване в района на Гранада в хотел Urban Dream Nevada 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

5-ти ден 17.10.2019 – Гранада – Торемолинос, Коста дел Сол
Закуска. Посещение на двореца Алхамбра – перлата на Гранада, върхово постижение на мавританската архитектура и изкуство. Мястото, където испанската кралица Изабела I дарява бижутата си на Христофор Колумб за финансиране на експедицията му до Новия свят. Отпътуване за Коста дел Сол. Настаняване и нощувка в курорта Торемолинос.
Настаняване в хотел Kristal 3*.
Вечеря и нощувка.

6-ти ден 18.10.2019 – Торемолинос – Ронда - Торемолинос
Закуска. Свободно време за почивка край морето или срещу допълнително заплащане екскурзия до Ронда – живописно градче, известно с прекрасните си вина и като родина на бикоборството, една от националните атракции на Испания. Завръщане в Торемолинос.
Вечеря и нощувка.

7-ми ден 19.10.2019 – Малага – Варна
Закуска.
Трансфер за полет от Малага до Истабул в 13ч. Кацане в Истанбул в 18:20 и полет за Варна в 20:45. Кацане в морската ни столица в 21:45.

Цената включва:

Цената не включва:

Допълнителни екскурзии:
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Ориентировъчни входни такси:

Забележка:

Условия за записване и начин на плащане:

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

Допълнтелна информация:
Хотели по програмата