Европа

Съкровищата на Северна Испания (от София) 05.10.2019г.
9 дни / 8 нощувки

Маршрут:
Барселона-Сарагоса-Памплона-Сан Себастиян-Билбао-Риоха-Сеговия-Мадрид

цена от: 1558 лв.

Дати на отпътуване:

05.10.2019 г.
Изпрати запитване
Програма
1-ви ден
Отпътуване от София в 18:00ч. с полет на БГ ер за Испания. В 19:55ч. кацане в Барселона, трансфер и настаняване в хотел в района на града (хотел 4* в Коста Брава). Вечеря. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Туристическа програма в Барселона с местен екскурзовод: площад Каталуния, улица Лас Рамблас, многоцветния пазар Ла Бокерия, театъра Лисеу, двореца Гуел, произведение на Гауди и площада Рейал. Достигаме старото пристанище на Барселона, където статуята на Колумб стои като компас за всички посетители. Обиколката продължава с разходка из тесните улички на Готическия квартал и посещение на площада Жаума, където един срещу друг се намират Кметството на Барселона и Народното събрание на Каталуния. Следва да видите Готическата катедрала на Барселона, истинско творение на архитектурата. След кратка почивка се отправяме към площад Испания и хълма Монтжуик. Ще разгледате този район от панорамна площадка, а след това по време на пешеходната обиколка ще видите Магическите фонтани, Дворецът на Националното Изкуство и Испанското село (посещение по желание). Свободно време в Барселона с възможност за посещение на Музея на Пикасо, Аквариума, Морския музей, стадион „Ноу Камп“. След обяд, туристическа програма по желание – „изкуството на Гауди“ (срещу допълнително заплащане). Тази обиколка на Барселона е посветена на творчеството на известния местен архитект Антонио Гауди, основоположник на уникалния стил в архитектурата Модернизъм. Програмата започва с посещение на Парк Гуел, неповторимо приказно място, известно с няколко къщи от Гауди, панорамната тераса с невероятна гледка към цяла Барселона и разбира се, един от символите на Гауди - неговият разноцветен гущер, покрит с керамични плочки. След парка се отправяме за посещение на символа на Барселона и най-значимия проект на великия архитект, Саграда Фамилия. Ще разгледаме фасадите на тази уникална църква и ще научите дългогодишната и история, а след това ще я посетим и отвътре, където Гауди е искал да се чувствате все едно се намирате сред природата. След Саграда Фамилия автобусната обиколка ще продължи към Триумфалната Арка, Парка на Цитаделата, докато достигнем площад Каталуня. Оттук ще завършим с пешеходна разходка по най-елегантната улица на града, Пасейдж де Грасия. Известна още като улицата на Модернизма, тук ще разгледаме отблизо фасадите на най-красивите къщи и палати, построени в този стил. Най-известни и уникални по стил са творенията на Гауди - къщите Педрера (каса Мила) и Батьо (по желание, самостоятелно посещение на къщите). Вечеря. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Сарагоса и разглеждане на столицата на Арагон: централният площад „Пласа дел Пилар“ с двете катедрали, сградите на Кметството и Борсата. Свободно време с възможност за посещение на двореца Алхаферия или някои от музеите в града приютили произведения на Ел Греко, Гоя, Рубенс, Рембранд и др. Заминаване за Памплона и разглеждане на града – разходка по улиците, до бикоборната арена „памплона Турина“, където ежегодно се провежда фестивала „Сан Фермин“ – надбягване и борба с бикове, описан от Ърнест Хемингуей. Настаняване в хотел (Albret 4* или подобен). Вечеря. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Отпътуване за страната на Баските и посещение на Сан Себастиян (Доностия). Разглеждане на многобройните исторически сгради в града, разходка в Стария град в подножието на хълма Ургул. Възможност за разглеждане на двореца „Мирамар“ – резиденцията, където е отсядала кралица Изабел II по време на летните си почивки. Разходка по крайбрежната улица или посещение на някои от многобройните заведения в района на пристанището. Привечер настаняване в хотел в района на автономната област Риоха (Tudanca Miranda 3* или подобен). Вечеря и нощувка.

5-ти ден
Закуска. Посещение на столицата на Баските – гр. Билбао. Разглеждане на Стария град – средновековен квартал с неговите представителни сгради. Възможност за посещение на многобройните музеи в града, най-известен от които е „Музеят Гугенхайм“ за модерно и съвременно изкуство. Самата сграда е с уникална конструкция, а постоянната колекция на музея разполага с впечатляващи произведения от 20 век. Свободно време в града. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Посещение на автономна област Риоха – един от центровете на винената индустрия в Испания, прочут с качествени червени вина. Свободно време в гр.Аро, с възможност за дегустация на вино. Отпътуване за Сеговия. Градът е основан от римляните през 80г. от н.е. В 1085г. маврите са изгонени от Алфонс VІ Кастилски, а в 1474г. в замъка на Сеговия е провъзгласена за кралица Изабела І Кастилска. В Средновековието Сеговия е била столица на обединените кралства Кастилия и Леон. Днес старата част на града впечатлява туристите с множеството исторически забележителности, поради което през 1985г. е включена в списъка на ЮНЕСКО като част от Световното културно наследство. Несъмнено, най-голямата местна забележителност тук е средновековния замък Алкасар, който се извисява на скалист хълм, с богата и противоречива история, датираща от началото на XII век. Внимание заслужават също римският акведукт в стария град – инженерно постижение от римския период на града, както и катедралата – великолепна готическа сграда с многобройни кули и елегантен купол. Вечерта настаняване в хотел в района на Мадрид. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден
Закуска. Обзорна туристическа програма с местен екскурзовод в Мадрид: площад Ориенте със статуята на крал Филип IV, Кралският дворец, Катедралатa Алмудена, улица Майор, площада пред кметството, пазарът Сан Мигел, главния площад, Пуерта дел Сол. Следва Мадрид на Бурбоните: улица Пасео дел Прадо, площад Нептун, Касон дел Буен Ретиро, площад Сибелес със забележителната сграда на мадридското кметство (по време на туристическата обиколка се използва метро). След обяд, възможност за посещение на музея Ел Прадо (срещу допълнително заплащане). Един от най-известните музеи в света, притежаващ забележителни колекции от творби на Ботичели, Рафаел, Дюрер, Тинторето, Тициан, Ел Греко, Рубенс, Гоя, Веласкес, … Прадо се помещава в сграда, чийто строеж започва още през XVIII век, а музеят работи от 1819 год. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден
Закуска. Свободно време в Мадрид или туристическа програма по желание (срещу допълнително заплащане) – екскурзия до Толедо, старата столица на Испания, град включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно-историческо наследство. Изключителна възможност за разглеждане на Катедралата и църквата Санто Томе с един от шедьоврите на Ел Греко "Погребението на граф Оргас". Свободно време за разходка из очарователните средновековни улички на града, съхранили многобройни храмове и манастири. Връщане в Мадрид. След обяд свободно време в Мадрид или възможност за организирано посещение на Кралския дворец (срещу допълнително заплащане). Издигащият се на мястото на мавританска крепост от IX век Дворец става кралска резиденция след провъзгласяването на Мадрид за столица през 1561г. Въпреки унищожителния пожар през XVIII век, Дворецът е възстановен и до днес смайва посетителите си с богато декорираните си зали и каменна архитектура. Вечеря. Нощувка.

9-ти ден
Закуска. Трансфер до летището и полет за София в 12:30ч. Пристигане в София в 16:45ч.

До 16.08.2019 може да резервирате своите места САМО С 20% ДЕПОЗИТ, за да можете да използвате парите си за Вашата лятна почивка

Цената включва:

Цената не включва:

Допълнителни екскурзии:
За допълнителна екскурзия в Барселона:
„ИЗКУСТВОТО НА ГАУДИ“ – цена 28 евро/55 лв (при минимум 20 туристи). Цената включва: транспорт с автобус, екскурзоводски услуги на български език от местен лицензиран екскурзовод (вкл.в парка Гуел и Саграда Фамилия)
Цената не включва входни такси за туристическите обекти:
За допълнителна екскурзия в Мадрид:
МУЗЕЯТ ЕЛ ПРАДО – цена 30 евро/59 лв (цената е валидна при група от минимум 15 туристи).
Цената включва: Лицензиран екскурзовод на български език (около 2 часа), Входна такса за музея, Индивидуални слушалки за беседата на екскурзовода
ТОЛЕДО (продължителност 6 часа) – цена 42 евро/82 лв (цената е валидна при група от минимум 15 туристи). Цената включва: транспорт с автобус, лицензиран екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия, индивидуални слушалки за беседите на екскурзовода. Цената не включва входни такси: Катедралата в Толедо – 8 евро; църквата Санто Томе – 2,5 евро
КРАЛСКИЯТ ДВОРЕЦ – цена 26 евро/51 лв (цената е валидна при група от минимум 15 туристи).
Цената включва: Лицензиран екскурзовод на български език (около 1,5 часа), Входна такса за музея, Индивидуални слушалки за беседата на екскурзовода.
За посещение на винарна в района на Риоха – цена 10 евро/20 лв
Цената включва: посещение и разглеждане на винарната с дегустация на вино (около 1,5 часа)

Приблизителни входни такси на някои от обектите:

Забележка:

Условия за плащане:

Необходими документи:

Такса прекратяване:

Допълнителна информация:
Хотели по програмата