Европа

Мечтаната Испания 26.10.2019г.
7 дни / 6 нощувки

Маршрут:
София - Малага - Кордоба - Гранада – Мадрид + Толедо – Валенсия – Барселона - София

цена от: 1459 лв.

Дати на отпътуване:

26.10.2019 г.
Изпрати запитване
Програма
1-ви ден 26.10.2019 – София - Малага
Директен полет от София в 18:05 и кацане в Малага в 21:05. Трансфер и настаняване в Торемолинос, Коста дел Сол. Нощувка в хотел Kristal 3* или подобен.
Вечеря.

2-ри ден 27.10.2019 - Кордоба - Гранада
Закуска. Отпътуваме за Кордоба, един от най-характерните мавритански градове в сърцето на Андалусия. През Х век е наброявал 500 000 души и е бил най-големият град в Европа! Ще влезем в историческия център на града през стария римски мост над река Гуадалкивир.
Гордостта на Кордоба е джамията Мескита, изградена от поредица емири, когато градът е седалище на Западния халифат. Близо 900 колони, облицовани с оникс, мрамор, яспис и гранит, с подковообразни арки на ивици от червен и бял мрамор и декор от мозайки, създават този ненадминат образец на ислямската архитектура, чиито съперник е единствено джамията в Мека.
Когато през ХІІІ век тя е полуразрушена и в центъра й се издига фундамента на католически храм, самият владетел на Свещената Римска империя Карл V съжалява за похабената сграда:”Разрушихме нещо уникално, за да отворим място за нещо банално”. Входът за джамията е срещу допълнително заплащане. В свободното време и отпътуване за Гранада.
Перлата на Гранада е средновековният дворец Алхамбра, означаващ от арабски "Червената крепост". Той се счита за върхово постижение на мавританската култура в стил от типа "1001 нощи", датира от 1238 година, но различните части на двореца са строени през различни векове.
Прекрасно допълнение към двореца са градините Хенералите, създадени за наслада и спокойствие за сетивата. Тъкмо в този дворец испанската кралица Изабела І дарява бижутата си на Христофор Колумб за финансиране на експедицията му, довела до откриването на Америка. Посещението на Алхамбра е включено в пакетната цена, дворецът се разглежда и отвътре.
Настаняване в района на Гранада – в хотел Urban Dream Nevada 3* или подобен.

3-ти ден 28.10.2019 – Гранада – Мадрид
Закуска. Отпътуване за Мадрид (400 км)
Вечеря и нощувка в хотел Gran Hotel Los Angeles Getafe 4* или подобен - на 15 км от центъра на Мадрид.

4-ти ден 29.10.2019 – Мадрид - Толедо
Закуска. Допълнителна полудневна екскурзия - обиколка на Мадрид. Туристическата програма включва площад Ориенте със статуята на крал Филип IV, Кралският дворец, Катедралатa Алмудена, улица Майор, площада пред кметството, пазарът Сан Мигел, главния площад, Пуерта дел Сол. Самостоятелно посещение на музея Ел Прадо – визитната картичка на Мадрид, съхранил някои от най-известните колекции с живопис в Европа.
След обяд допълнителна екскурзия до Толедо. Толедо е старата столица на Испания по време на имперския й период, град под закрилата на ЮНЕСКО. Разглеждане на Катедралата, на кулата Сан Томе, където е изложен шедьовърът на Ел Греко „Погребението на граф Д, Оргас”, посещение на фабрика с магазин, където се произвежда световноизвестната местна стомана. Толедо е място, където равнопоставено съжителстват различни култури: християнска, юдейска, мавританска. Тук са родени знаменити художници като Де ла Вега и Ел Греко.
Завръщане в Мадрид. Вечеря и нощувка.

5-ти ден 30.10.2019 – Мадрид - Валенсия
Закуска. Отпътуване за Валенсия.
В този прекрасен град, основан от римляните през 137 година, ще разгледате историческия център и /отвън/ прочутата катедрала, където в специален олтар се съхранява Свещеният Граал, донесен от Йерусалим.
Настаняване в хотел Mas Camarena 4* или подобен в Патерна, района на Валенсия.
Вечеря и нощувка.

6-ти ден 31.10.2019 – Валенсия – Коста Брава, Барселона
Закуска. Ранно отпътуване за Барселона (425 км). Настаняване в хотел Golden Sand 3* или подобен в Коста дел Мересме (Калея).
Вечеря и нощувка.

7-ми ден 01.11.2019 – Барселона
Закуска. Обиколка на Барселона
Ще видите знаменитото творение на испанския архитект Антонио Гауди „Саграда Фамилия" и уникалните идеи, вложени във фасадите на Каса Мила, Каса Батло, Каса Аметлер, Каса Лео Морера. Панорамната обиколка продължава с посещение на “Олимпийския пръстен” със съоръжения, построени в чест на олимпийските игри през 1992г. и двореца Сан Жорди, Олимпийското градче и пристанището, Готическия квартал – старата част от Барселона с криволичещи тесни улички и средновековни сгради. От хълма Монтжуик ще съзерцавате Барселона като на длан. Посещение на парк Гюел (вход за парка 8,5 евро – заплаща се от България). Свободно време.
Трансфер до летището за полет до София на авиокомпания Уиз Еър в 22:05 и кацане в столицата в 01:55ч. на 02.11.

До 16.08.2019 може да резервирате своите места САМО С 20% ДЕПОЗИТ, за да можете да използвате парите си за Вашата лятна почивка

Цената включва:

Цената не включва:

Ориентировъчни входни такси:

Забележка:

Условия за плащане:

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:

Такса прекратяване:

Допълнителна информация:
Хотели по програмата